- am folosit o tavă de cuptor adâncă (de 7 cm.)
- am marinat curcanul, în tavă, la frigider, o zi, acoperit cu folie de plastic, întorcându-l de vreo două ori
- pentru un unt aromat prefer ingrediente uscate, mărunțite
- untul se întinde sub pielea curcanului
- o lămâie și un măr tăiate pe jumătate, plus câțiva căței de usturoi, puși în curcan, îi dau o aromă aparte
- la fiecare 45 de minute am stropit curcanul cu sosul strâns în tavă
- două ore și trei sferturi, la 170 de grade, sunt de ajuns
- nu e nevoie de termometru pentru carne: dacă, înțepând adânc pulpa și pieptul, lichidul ce iese este limpede, curcanul este gata
- după ce l-am scos din cuptor, l-am acoperit cu folie de aluminiu
joi, 26 decembrie 2019
Curcan la cuptor
De Crăciunul acesta am primit, ca temă, curcanul la cuptor. (Și a ieșit bine.) Rețete pentru preparare se găsesc cu duiumul pe internet, așa că aici pun doar câteva idei (care să mă ajute să prepar, data viitoare, mai ușor curcanul):
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu