Mâncare de fasole verde cu dovlecei
Ingrediente:
- 500g fasole verde
- 200g dovlecei mici
- o ceapă, un morcov
- 300g roșii
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei
- o legătură de mărar
- sare, piper
- un vârf de cuțit de mentă
Pregătire:
- curățați, spălați şi tăiați (în două sau trei) fasolea
- spălați dovleceii şi tăiați-i în cuburi
- tocați ceapa și dați morcovul pe răzătoare
- dați roșiile la blender
- zdrobiți și tocați usturoiul
- tocați mărarul
Preparare:
- alegeți cratița de gătit, turnați uleiul și puneți-o pe foc
- căliți ceapa cu usturoiul și morcovul
- adăugați piperul și roșiile
- adaugați fasolea, iar după 10 minute, dovleceii, sarea și menta
- lăsați la foc mic 15 minute, acoperit
- puneți mărarul și închideți focul
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu