vineri, 27 octombrie 2017

Mâncare de fasole verde cu dovlecei

Ingrediente:
  • 500g fasole verde
  • 200g dovlecei mici
  • o ceapă, un morcov
  • 300g roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • o legătură de mărar
  • sare, piper
  • un vârf de cuțit de mentă
Pregătire:
  • curățați, spălați şi tăiați (în două sau trei) fasolea
  • spălați dovleceii şi tăiați-i în cuburi
  • tocați ceapa și dați morcovul pe răzătoare
  • dați roșiile la blender
  • zdrobiți și tocați usturoiul
  • tocați mărarul
Preparare:
  • alegeți cratița de gătit, turnați uleiul și puneți-o pe foc
  • căliți ceapa cu usturoiul și morcovul
  • adăugați piperul și roșiile
  • adaugați fasolea, iar după 10 minute, dovleceii, sarea și menta
  • lăsați la foc mic 15 minute, acoperit
  • puneți mărarul și închideți focul
Poftă bună!



Niciun comentariu: