Ingrediente:
* un iepure (1kg)
* 5 căței de usturoi
* 4 ardei capia și unul iute
* 400g de roșii cuburi în bulion
* 150g de măsline fără sâmburi
* 50g de unt
* 2 linguri de ulei
* piper, sare
* o linguriță de mentă uscată, măcinată
* un vârf de cuțit de busuioc și unul de coriandru
* 1 lingură de miere
Pregătire:
* se porționează iepurele, se pune într-o tavă potrivită
* se asezonează iepurele cu sare, piper și mentă și se stropește cu ulei
* se coc cei 5 ardei și se curăță (inclusiv de semințe)
* se coace și se curăță usturoiul
* se taie măslinele rondele
Preparare:
* se pune iepurele la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute
* cu un blender vertical, se face o pastă din ardei, usturoi și roșii
* într-o cratiță potrivită se topește untul
* se adaugă pasta, împreună cu coriandrul și busuiocul
* se fierbe la foc mic, 7 minute, acoperit
* se adaugă mierea și măslinele și se mai fierbe 4 minute
* se scoate iepurele din cuptor și se pune în cratiță
* se amestecă, se mai fierbe 4 minute și se lasă cratița acoperită pentru alte 15 minute
Iepurele e minunat cu o salată de roșii și un pahar de vin alb, rece. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu