Din când în când iau din piață o găină întreagă. Ajuns acasă o tranșez, păstrând pieptul (fără os) și copanele pentru o mâncare. Restul ajunge în supă.
Ingrediente:
* urme de găină (vezi mai sus)
* ou, griș, ulei (pentru găluște)
* 2l apă
* 2 cartofi
* pătrunjel și păstârnac (rădăcină)
* ardei, ceapă, 3 căței de usturoi
* 7 semințe de chimen
* sare, piper, alte mirodenii după gust
* o lingură de pătrunjel uscat
Pregătire:
* curățați legumele
* pregătiți găluștele
Preparare:
* puneți la fiert urmele de găină
* la 10 minute după ce a început să clocotească apa, adăugați legumele, ceapa și usturoiul
* după 20 minute, scoateți legumele din oală, pasați-le și puneți-le la loc
* puneți găluștele la fiert
* adăugați sarea, piperul, mirodeniile
* când sunt gata găluștele, stingeți focul, puneți pătrunjelul și lăsați oala acoperită
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu