sâmbătă, 21 octombrie 2017

Chec de griș cu stafide

Din când în când rețetele se ratează. Un pic de imaginație te poate scoate din încurcătură.

Am avut poftă (și comandă) de papanași fierți. Cum ultimii mi-au reușit cu mult timp în urmă, am făcut o scurtă cercetare prin rețete, mi-am scos lista de ingrediente și am pornit-o spre magazin. M-am bucurat că am găsit o găletușe de 1kg de Brânză de vaci pentru prăjituri, clătite și găluște umplute, așa că am luat-o fără ezitare. Surpriza a venit acasă când, în loc de brânza de vaci fărâmicioasă, am găsit una de consistența mascarpone.

M-am gândit că poate iese și așa, dar după a zecea lingură de griș (de trei ori mai mult ca rețeta) mi-am spus că îmi trebuie o altă soluție. Am făcut un inventar rapid prin cămară și frigider și gata ideea.

Ingrediente:
  • 500g brânză de vaci (gen mascarpone)
  • 12 linguri de griş
  • 6 linguri de făină
  • 2 ouă
  • 100g stafide
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 linguri de zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • o foaie de plăcintă (se poate şi fără)
Pregătire:
  • se amestecă toate ingredientele (evident, fără foaia de plăcintă) obținându-se o pastă omogenă
  • se tapetează tava de chec cu hârtie de copt
  • de pune foaia de plăcintă în așa fel în cât să se poată acoperi compoziția cu ea (se poate și fără)
  • se toarnă compoziția (și se acoperă cu foaia de plăcintă)
Preparare:
  • se pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute
Nu a ieșit rău. Poftă bună!



Niciun comentariu: