Am avut poftă (și comandă) de papanași fierți. Cum ultimii mi-au reușit cu mult timp în urmă, am făcut o scurtă cercetare prin rețete, mi-am scos lista de ingrediente și am pornit-o spre magazin. M-am bucurat că am găsit o găletușe de 1kg de Brânză de vaci pentru prăjituri, clătite și găluște umplute, așa că am luat-o fără ezitare. Surpriza a venit acasă când, în loc de brânza de vaci fărâmicioasă, am găsit una de consistența mascarpone.
M-am gândit că poate iese și așa, dar după a zecea lingură de griș (de trei ori mai mult ca rețeta) mi-am spus că îmi trebuie o altă soluție. Am făcut un inventar rapid prin cămară și frigider și gata ideea.
Ingrediente:
- 500g brânză de vaci (gen mascarpone)
- 12 linguri de griş
- 6 linguri de făină
- 2 ouă
- 100g stafide
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 2 linguri de zahăr
- coajă rasă de lămâie
- o foaie de plăcintă (se poate şi fără)
- se amestecă toate ingredientele (evident, fără foaia de plăcintă) obținându-se o pastă omogenă
- se tapetează tava de chec cu hârtie de copt
- de pune foaia de plăcintă în așa fel în cât să se poată acoperi compoziția cu ea (se poate și fără)
- se toarnă compoziția (și se acoperă cu foaia de plăcintă)
- se pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu