Conopidă la tavă
Ingrediente:
- o conopidă (900g),
- 2 morcovi
- o ceapă
- 2 ouă
- 5 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 50g cașcaval
- sare, piper, coriandru, boia iute, oregano, alte condimente după gust
Pregătire:
- curățați și spălați morcovii
- spălați conopida
- fierbeți morcovii și conopida la abur, 15 minute
- tocați ceapa și usturoiul
- dați cașcavalul pe răzătoarea mică (fără degete)
- într-un bol, bateți ouăle cu 4 linguri de apă
- adăugați toate celelalte ingrediente (inclusiv cașcavalul, dar fără ulei) și amestecați
- pregătiți o tavă de ceramică pentru copt
Preparare:
- dați drumul la cuptor, la 180 de grade pe grătar termic
- ungeți tava cu ulei
- rupeți conopida fiartă în buchețele și tăiați morcovii rondele
- puneți-le în tavă
- turnați compoziția din bol
- lăsați tava la cuptor, pe raftul al treilea, pentru 30 de minute
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu