joi, 28 decembrie 2017

Conopidă la tavă

Ingrediente:
  • o conopidă (900g),
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 2 ouă
  • 5 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 50g cașcaval
  • sare, piper, coriandru, boia iute, oregano, alte condimente după gust
Pregătire:
  • curățați și spălați morcovii
  • spălați conopida
  • fierbeți morcovii și conopida la abur, 15 minute
  • tocați ceapa și usturoiul
  • dați cașcavalul pe răzătoarea mică (fără degete)
  • într-un bol, bateți ouăle cu 4 linguri de apă
  • adăugați toate celelalte ingrediente (inclusiv cașcavalul, dar fără ulei) și amestecați
  • pregătiți o tavă de ceramică pentru copt
Preparare:
  • dați drumul la cuptor, la 180 de grade pe grătar termic
  • ungeți tava cu ulei
  • rupeți conopida fiartă în buchețele și tăiați morcovii rondele
  • puneți-le în tavă
  • turnați compoziția din bol
  • lăsați tava la cuptor, pe raftul al treilea, pentru 30 de minute
POFTĂ BUNĂ!



Niciun comentariu: