marți, 21 noiembrie 2017

Gogoșari umpluți

Cum piața a fost plină de gogoșari, am înlocuit ardeii dar am păstrat rețeta.

Ingrediente:
  • 8 gogoșari frumoși (sau câți încap în cratița aleasă pentru gătit)
  • 600g carne tocată amestec (porc cu vită)
  • 2 cepe
  • 400g de roșii cubulețe în bulion
  • 4 linguri de orez
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper, cimbru, fulgi de ulei iute, mărar verde tocat
  • 50ml apă
Pregătire:
  • scoateți cotoarele de la gogoșari și opăriți-i pentru 4 minute (tăiați gogoșarii în jumătate dacă sunt prea plați)
  • tocați ceapa
  • încingeți uleiul într-o cratiță și căliți ceapa
  • adăugați celelalte ingrediente și lăsați la foc mic pentru 15 minute
Preparare:
  • puneți apa în cratița de gătit
  • aranjați gogoșarii
  • umpleți-i
  • lăsați cratița la cuptor, la 180 de grade, 40 de minute (dacă nu ați opărit gogoșarii, lăsați cratița acoperită în primele 30 de minute)
Poftă bună!  (Sunt delicioși cu brânză telemea rasă deasupra.)



Niciun comentariu: