marți, 14 noiembrie 2017

Clătite

Cum data trecută am rămas dator cu partea de preparare, reiau aici rețeta, completând-o:

Ingrediente (regula lui 3):
  • 3 ouă
  • 300g făină
  • 300ml lapte
  • 300ml apă minerală
  • 1 ligură de zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie (după gust)
  • sare (după gust)
  • o lingură de ulei
Pregătire:
  • se bat ouăle adăugând sarea
  • se adaugă laptele
  • se încorporează făina
  • se adaugă coaja de lămâie şi zahărul vanilat
  • se subțiază compoziția cu apă minerală
  • se caută gemul preferat (sau nutela)
  • se caută tigaia de ceramică (de 28cm)
  • se încinge tigaia (unsă cu ulei)
Preparare:
  • se toarnă compoziția (cam jumătate de polonic) și se nivelează cu dosul unei linguri
  • se coace clătita câte două minute pe fiecare parte
  • se unge tigaia cu ulei pentru următoarea clătită
  • se repetă până se termină compoziția
Poftă bună!


Niciun comentariu: