marți, 28 noiembrie 2017

Ciuperci cu smântână


Ingrediente:
  • 800g ciuperci
  • 200g smântână 30%
  • 50ml apă
  • 2 lingurițe de coriandru
  • 4 căței de usturoi
  • un morcov
  • o linguriță de semințe de chimen și una de oregano
  • un vârf de cuțit de ardei iute
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper
Pregătire:
  • alegeți oala pentru gătit, clătiți-o de praf și lăsați-o la zvântat (uleiul nu este prieten cu apa)
  • curățați ciupercile, spălați-le, tăiați-le în patru, sărați-le și piperați-le
  • curățați și tocați mărunt usturoiul
  • pisați semințele de chimen într-un mojar
  • radeți morcovul
  • puneți toate ingredientele la îndemână
Preparare:
  • încingeți uleiul în oala de gătit
  • puneți mirodeniile, usturoiul și morcovul
  • amestecați și căliți pentru un minut
  • stingeți cu apă
  • adăugați ciupercile și fierbeți la foc mic,acoperit, 10 minute
  • adăugați smântâna și amestecați
  • verificați dacă mai trebuie sare
  • lăsați la foc mic oala acoperită, pentru 5 minute
Ciupercile sunt delicioase cu mămăliguță caldă. Poftă bună!

(O mămăligă gustoasă se face dintr-o măsură de mălai și patru de apă rece, plus sare după gustul fiecăruia.)



Niciun comentariu: