Ingrediente:
- 800g ciuperci
- 200g smântână 30%
- 50ml apă
- 2 lingurițe de coriandru
- 4 căței de usturoi
- un morcov
- o linguriță de semințe de chimen și una de oregano
- un vârf de cuțit de ardei iute
- 4 linguri de ulei
- sare, piper
- alegeți oala pentru gătit, clătiți-o de praf și lăsați-o la zvântat (uleiul nu este prieten cu apa)
- curățați ciupercile, spălați-le, tăiați-le în patru, sărați-le și piperați-le
- curățați și tocați mărunt usturoiul
- pisați semințele de chimen într-un mojar
- radeți morcovul
- puneți toate ingredientele la îndemână
- încingeți uleiul în oala de gătit
- puneți mirodeniile, usturoiul și morcovul
- amestecați și căliți pentru un minut
- stingeți cu apă
- adăugați ciupercile și fierbeți la foc mic,acoperit, 10 minute
- adăugați smântâna și amestecați
- verificați dacă mai trebuie sare
- lăsați la foc mic oala acoperită, pentru 5 minute
(O mămăligă gustoasă se face dintr-o măsură de mălai și patru de apă rece, plus sare după gustul fiecăruia.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu