Musaca
Ingrediente:
- 0,8kg cartofi
- 4 vinete (1,2kg)
- 2 cepe mari (300g)
- 800g carne tocată amestec (vacă și porc)
- 300g roșii
- 50ml ulei
- sare, piper, coriandru
- 2 căței de usturoi
- frunze de dafin
- 50g parmezan
- 3 cești de sos bechamel
Pregătire:
- tăiați vinetele în rondele de 3mm, sărați-le piperați-le să puneți-le la cuptor, la 175 de grade, 40 min.
- puneți cartofii la fiert (în coajă)
- puneți uleiul într-o cratiță
- rumeniți ceapa tăiată mărunt
- adăugați carnea tocată
- după 5 minute adăugați roșiile tocate mărunt, usturoiul pisat, frunzele de dafin și celelalte mirodenii
- lăsați la foc mic, acoperit, pentru 30 min.
- curățați cartofii fierți și tăiați-i în rondele de 5mm
Preparare:
- alegeți vasul de Jena potrivit
- puneți un strat de felii de vinete, sare, piper, un start de cartofi și un strat de amestec cu carne tocată (nu uitați să scoateți frunzele de dafin)
- repetați
- terminați cu un strat de cartofi și vinete
- turnați deasupra sosul bechamel și radeți parmezanul
- lăsați 25 de minute la cuptor, la 180 de grade
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu