- cantitatea necesară de apă (în funcție se cantitatea de orez și de legumele folosite)
- timpul de fierbere al fiecărui ingredient
Ingrediente:
- o ceașcă de orez
- o ceapă
- un morcov măricel
- 4 cești de apă
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriță de turmeric (pentru culoare)
- 10 fire de mărar
- sare, piper, coriandru
- tocați ceapa și mărarul
- dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mari
- puneți apa la fiert
- puneți morcovul, ceapa și orezul în apă
- amestecați din când în când
- după 10 minute, de când a început să clocotească apa, adaugați uleiul, condimentele și turmericul
- amestecați din când în când
- după alte 3 minute puneți mărarul
- amestecați și închideți focul după 3 minute
- lăsați 15 minute ca orezul să absoarbă toată apa
Alte rețete de orez cu legume:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu