joi, 23 noiembrie 2017

Orez cu ceapă și morcov

Orezul cu legume se prepară foarte ușor dacă se ține cont de două aspecte:
  • cantitatea necesară de apă (în funcție se cantitatea de orez și de legumele folosite)
  • timpul de fierbere al fiecărui ingredient

Ingrediente:
  • o ceașcă de orez
  • o ceapă
  • un morcov măricel
  • 4 cești de apă
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriță de turmeric (pentru culoare)
  • 10 fire de mărar
  • sare, piper, coriandru
Pregătire:
  • tocați ceapa și mărarul
  • dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mari
  • puneți apa la fiert
Preparare:
  • puneți morcovul, ceapa și orezul în apă
  • amestecați din când în când
  • după 10 minute, de când a început să clocotească apa, adaugați uleiul, condimentele și turmericul
  • amestecați din când în când
  • după alte 3 minute puneți mărarul
  • amestecați și închideți focul după 3 minute
  • lăsați 15 minute ca orezul să absoarbă toată apa
Se poate consuma ca atare sau ca garnitură la diferite mâncăruri cu carne. Poftă bună!

Alte rețete de orez cu legume:



Niciun comentariu: