luni, 23 aprilie 2018

Drob de curcan

Conform DEX, drobul este o mâncare preparată din organe interne de miel tocate, amestecate cu verdeață, învelite în prapur și coapte. Al meu nu e nici din miel, nici din organe. Dar nu am fost inspirat pentru altă denumire a preparatului.

Ingrediente:
  • 1kg piept de curcan
  • 2 cepe, un morcov
  • 4 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • o legătură de pătrunjel și una din mărar
  • o linguriță de sare
  • câte un vârf de cuțit de: coriandru, piper, boia iute
Pregătire:
  • dați prin mașina de tocat pieptul de curcan, ceapa, usturoiul și morcovul
  • tocați pătrunjelul și mărarul
  • puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați bine
  • tapetați tava de chec cu hârtie de copt
Preparare:
  • puneți compoziția în tavă
  • lăsați la cuptor 50 de minute, la 200 de grade
  • puneți cuptorul pe grătar termic pentru 10 minute
  • scoateți drobul din cuptor și din tavă (atenție, frige!) și lăsați-l să se răcească pe o grilă
Poftă bună!


Niciun comentariu: