vineri, 20 aprilie 2018

Pui cu sos de portocale

Ingrediente:
  • 8 ciocănele de pui
  • o lingură de miere
  • o lingură de muștar Dijon
  • o portocală
  • un vârf de cuțit de mărar uscat
  • câte un vârf de cuțit de: coriandru, fulgi de ardei iute
  • sare și piper pe gustul fiecăruia
  • opțional: jumătate de rodie
Pregătire:
  • stoarce portocala
  • pregătește o marinadă amestecând muștarul, mierea, sucul de portocală și celelalte condimente (mai puțin sarea și piperul)
  • marinează ciocănelele de pui pentru jumătate de oră
  • scoate boabele din rodie
Preparare:
  • pune ciocănelele de pui într-o tavă de ceramică și toarne peste ele marinada
  • stropește-le cu ulei
  • sărează-le și piperează-le
  • pune tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute
Poftă bună! (Garnitura, la alegere. Iar câteva boabe de rodie alături îi dau un gust aparte.)



Niciun comentariu: