- o cană de năut
- 4 linguri de semințe de susan
- o lamâie
- 4 căței de usturoi
- 5 linguri de ulei măsline
- un vârf de cuțit de sare
- pune boabele de năut la înmuiat peste noapte în apă rece (3 căni de apă la una de năut)
- clătește năutul cu apă rece și pune-l la fiert, în 4 căni de apă rece
- fierbe-l o oră la foc mic
- rumenește semințele de susan într-o tigaie, la foc mic, amestecând continuu (fără ulei)
- curăță și zdrobește usturoiul
- stoarce lămâia și scoate sâmburii din suc
- macină semințele de susan și amestecă-le cu uleiul
- scurge boabele de năut (și păstrează zeama)
- pune toate ingredientele în blender (la început, fără zeamă)
- pasează-le (adaugă treptat zeama de năut până obții consistența dorită)
PS: Alte rețete de humus:
- Arăbesc: năut, tofu, spanac, ulei de măsline, baharat
- Asiatic: năut, susan, ulei de măsline, pudră de curry
- Grecesc: năut, iaurt grecesc, pătrunjel și mărar (uscate), usturoi granulat
- Guacamole: năut, pastă de roșii, avocado, usturoi
- Marocan: năut, susan, fulgi de ardei iute, usturoi
- Marsilian: năut, busuioc, pătrunjel și tarhon verde, ulei de măsline
- Renew: năut fiert, ciuperci și ceapă (călite), pătrunjel verde
- Țărănesc: năut, țelină și morcov (fierte), usturoi, ulei de măsline
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu