vineri, 20 octombrie 2017

Cheesecake

Ingrediente:
  • 200g biscuiți simpli
  • 100g unt
  • o linguriță de scorțișoară
  • 600g brânză Philadelphia
  • 50g zahăr
  • un vârf de cuțit de sare
  • 200g smântână 30%
  • 200g frișcă lichidă
Pregătire:
  • puneți toate ingredientele la îndemână
  • pisați mărunt biscuiții
  • găsiți și clătiți de praf vasul rotund de sticlă termorezistentă (de 20cm)
Preparare:
  • puneți biscuiții pisați în vasul de sticlă
  • puneți untul la topit și adăugați scorțișoara
  • turnați untul topit (cu scorțișoara) peste biscuiți și amestecați obținând o pastă omogenă
  • presați pasta (cu pistilul de la mojar sau cu un pahar) pe fundul vasului
  • puneți baza de biscuiți la frigider
  • amestecați cu mixerul brânza Philadelphia cu 30g de zahăr până obțineți o pastă moale
  • bateți frișca cu sarea și restul de zahăr
  • adăugați smântâna peste frișcă
  • încorporați amestecul în brânză obținând o cremă omogenă
  • scoateți baza de biscuiți și întindeți uniform crema deasupra
  • lăsați la frigider, acoperit, pentru cel puțin patru ore
Poftă bună! (O puteți consuma ca atare sau cu dulceață din fructe de pădure.)

Observație: Data viitoare o să încerc cu spumă din 2 albușuri în loc de frișcă.



Niciun comentariu: