Ingrediente:
- 200g biscuiți simpli
- 100g unt
- o linguriță de scorțișoară
- 600g brânză Philadelphia
- 50g zahăr
- un vârf de cuțit de sare
- 200g smântână 30%
- 200g frișcă lichidă
Pregătire:
- puneți toate ingredientele la îndemână
- pisați mărunt biscuiții
- găsiți și clătiți de praf vasul rotund de sticlă termorezistentă (de 20cm)
Preparare:
- puneți biscuiții pisați în vasul de sticlă
- puneți untul la topit și adăugați scorțișoara
- turnați untul topit (cu scorțișoara) peste biscuiți și amestecați obținând o pastă omogenă
- presați pasta (cu pistilul de la mojar sau cu un pahar) pe fundul vasului
- puneți baza de biscuiți la frigider
- amestecați cu mixerul brânza Philadelphia cu 30g de zahăr până obțineți o pastă moale
- bateți frișca cu sarea și restul de zahăr
- adăugați smântâna peste frișcă
- încorporați amestecul în brânză obținând o cremă omogenă
- scoateți baza de biscuiți și întindeți uniform crema deasupra
- lăsați la frigider, acoperit, pentru cel puțin patru ore
Poftă bună! (O puteți consuma ca atare sau cu dulceață din fructe de pădure.)
Observație: Data viitoare o să încerc cu spumă din 2 albușuri în loc de frișcă.
Idee de prezentare:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu