joi, 5 octombrie 2017

Aripioare de pui cu ceapă și sumac

În al 11-lea pliculeț din un Folyo Baharat Seti am găsit sumac.

Ingrediente:
* 800g aripioare de pui
* 2 cepe roșii, mari
* 5 caței mari de usturoi
* 2 linguri sumac
* 2 linguri de ulei
* câte un vârf de cuțit de: scorțișoară, turmeric, piper negru măcinat
* sare

Pregătire:
* curățați ceapa, tăiați-o pe jumătate și apoi, rondele
* curățaţi usturoiul se zdrobește pe fundul de lemn și se toacă mărunt
* spălaţi puiul
* într-un bol, amestecaţi uleiul cu condimentele și usturoiul
* alegeți o tavă de ceramică potrivită

Preparare:
* puneți ceapa în tavă, într-un strat uniform
* aranjați aripioarele de pui peste ceapă
* stropiți cu amestecul de condimente
* puneți tava la cuptorul setat pe grătar termic, la 200 de grade, pentru 40 de minute

Poftă bună!

PS: Dacă v-a mai rămas sumac și nu știți ce să faceți cu el, puneți-l în râșnița de sare. Sau cea de piper.



Niciun comentariu: