- 1,5 kg vinete
- 0,75 kg ardei capia sau amestec cu gogoșari
- 0,3 kg zarzavat (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină)
- 0,25 kg ceapă
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 450 g pastă de roșii
- 2 lingurițe de sare
- o linguriță de piper măcinat și una de coriandru măcinat
- o legătură de mărar
- coaceți, curățați și se tocați vinetele
- coaceți, curățați și se tăiați ardeii (nu pierdeți zeama de la ei)
- curățați și radeți zarzavatul
- curățați și tocați mărunt ceapa
- tocați mărarul
- luați wok-ul de la locul lui și pregătiți-l pentru zacuscă
- puneți uleiul în wok
- căliți ceapa și zarzavatul
- adăugați ardeii și vinetele
- adăugați pasta de roșii, sarea, piperul și coriandrul
- fierbeți la foc mic, acoperit, 45 de minute, amestecând din când în când
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu