miercuri, 25 octombrie 2017

Zacuscă de vinete și ardei

Ingrediente:
  • 1,5 kg vinete
  • 0,75 kg ardei capia sau amestec cu gogoșari
  • 0,3 kg zarzavat (morcov,  pătrunjel, păstârnac, țelină)
  • 0,25 kg ceapă
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 450 g pastă de roșii
  • 2 lingurițe de sare
  • o linguriță de piper măcinat și una de coriandru măcinat
  • o legătură de mărar
Pregătire:
  • coaceți, curățați și se tocați vinetele
  • coaceți, curățați și se tăiați ardeii (nu pierdeți zeama de la ei)
  • curățați și radeți zarzavatul
  • curățați și tocați mărunt ceapa
  • tocați mărarul
  • luați wok-ul de la locul lui și pregătiți-l pentru zacuscă
Preparare:
  • puneți uleiul în wok
  • căliți ceapa și zarzavatul
  • adăugați ardeii și vinetele
  • adăugați pasta de roșii, sarea, piperul și coriandrul
  • fierbeți la foc mic, acoperit, 45 de minute, amestecând din când în când
Eu nu-mi pun problema păstrării pe timp îndelungat a zacuștei, așa că la sfârșit, cu două minute înainte de a închide focul, am adăugat mărarul. În borcane, la frigider, zacusca rezită teoretic chiar și două săptămâni. (Practic, se termină în trei zile.)

Poftă bună!



Niciun comentariu: