- 800g piept de pui
- 150g brânză telemea veche (uscată)
- 200g smântână 12%
- 50g cașcaval
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de muguri de pin
- o legătură de pătrunjel
- câte un vârf de cuțit de: busuioc, coriandru (și alte mirodenii după gustul fiecăruia)
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
- tăiați pieptul de pui în felii (ca pentru șnițele), bateți-le cu ciocanul (de șnițele), sărați-le, piperați-le și puneți-le la frigider pentru jumătate de oră
- radeți cașcavalul
- tocați mărunt pătrunjelul
- amestecați, la blender, brânza cu smântâna și usturoiul
- adăugați mugurii de pin, mirodeniile și pătrunjelul tocat
- scoateți puiul din frigider
- puneți câte o lingura de compoziție pe fiecare foaie de carne, rulați-o și prindeți-o cu scobitori (să nu se desfacă)
- ungeți cu ulei o tavă de ceramică
- așezați rulourile în tavă și ungeți-le cu ulei
- puneți compoziția rămasă deasupra (dacă e cazul)
- Lăsați tava la cuptor, pe grătar termic, la 200 de grade pentru 40 de minute
Sfat: Când bateți carnea, ca să nu sară pe pereți, acoperiți-o cu o folie de plastic alimentar.
PS: Rulourile au fost gustoase (chiar lăudate), dar trebuie să mă mai antrenez în tăierea feliilor de piept de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu