luni, 30 octombrie 2017

Rulouri de pui cu muguri de pin

Ingrediente:
  • 800g piept de pui
  • 150g brânză telemea veche (uscată)
  • 200g smântână 12%
  • 50g cașcaval
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de muguri de pin
  • o legătură de pătrunjel
  • câte un vârf de cuțit de: busuioc, coriandru (și alte mirodenii după gustul fiecăruia)
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
Pregătire:
  • tăiați pieptul de pui în felii (ca pentru șnițele), bateți-le cu ciocanul (de șnițele), sărați-le, piperați-le și puneți-le la frigider pentru jumătate de oră
  • radeți cașcavalul
  • tocați mărunt pătrunjelul
  • amestecați, la blender, brânza cu smântâna și usturoiul
  • adăugați mugurii de pin, mirodeniile și pătrunjelul tocat
Preparare:
  • scoateți puiul din frigider
  • puneți câte o lingura de compoziție pe fiecare foaie de carne, rulați-o și prindeți-o cu scobitori (să nu se desfacă)
  • ungeți cu ulei o tavă de ceramică
  • așezați rulourile în tavă și ungeți-le cu ulei
  • puneți compoziția rămasă deasupra (dacă e cazul)
  • Lăsați tava la cuptor, pe grătar termic, la 200 de grade pentru 40 de minute
Poftă bună!

Sfat: Când bateți carnea, ca să nu sară pe pereți, acoperiți-o cu o folie de plastic alimentar.

PS: Rulourile au fost gustoase (chiar lăudate), dar trebuie să mă mai antrenez în tăierea feliilor de piept de pui.



Niciun comentariu: