Ingrediente:
* 150g zahăr
* 100g unt
* 2 ouă
* 2cm baton de vanilie
* 250ml lapte
* 500g făină
* 10g praf de copt (1 pliculeț)
* 300g mere
Pregătire:
* Găsește tava de copt și clătește-o de praf
* Taie mărunt batonul de vanilie
* Curăță merele (după ce le-ai spălat), scoate-le semințele și taie-le cubulețe
* Topește untul şi închide focul
* Adaugă zahărul, ouăle, laptele şi vanilia, amestecând ușor cu un tel
* Presară praful de copt peste făină
* Încorporează făina în amestecul de mai sus şi amestecă până obții o compoziție omogenă
* Pune merele şi amestecă-le în compoziție, fără a le sfărâma.
* Verifică că nu ai uitat niciun ingredient
Preparare:
* Pune hârtie de copt în tavă clătită de praf
* Toarnă compoziția
* Pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute.
Poftă bună!
PS: Pornind de la această idee se pot face checuri cu tot feluri de fructe sau gemuri. După ce am scris această rețetă și pe cele de chec cu afine și chec cu mure, promit să nu mai scriu niciuna pe această temă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu