luni, 11 septembrie 2017

Sfaturi


  1. Înainte de a începe verificați că aveți ingredientele esențiale (ca de exemplu ulei pentru prăjit).
  2. Puneți toate ingredientele la vedere ca să nu uitați să le folosiți.
  3. Spălați ouăle înainte de a le sparge.
  4. Mai ales vara, e posibil ca unul din ouăle pentru rețetă să fie stricat. Așa că nu le spargeți în bolul cu toate ingredientele, ci, fiecare, într-o ceașcă.
  5. În timpul preparării, dacă constatați că un ingredient nu va mai ajunge pentru o mâncare viitoare, treceți-l imediat pe lista de cumpărături. E valabil și pentru hârtie de copt, folie de aluminiu, etc.
  6. Pentru ardei umpluți, țineți ardeii 10 minute la abur ca să se înmoaie.
  7. Dacă nu folosiți toată apa în care au fiert legumele pentru mâncare și dacă nu ați adăugat nimic în ea (mai ales sare și ulei), o puteți folosi la udatul florilor (evident, după ce s-a răcit).
  8. Vinetele şi ardeii se pot coace şi la cuptorul electric, setat pe grătar termic, la 175 de grade. Se întorc pe cealaltă parte după 30 de minute, apoi ardeii se scot după alte 15 minute, iar vinetele, după 30.
  9. O mămăligă gustoasă se obține dintr-o măsură de mălai în patru măsuri de apă rece (și sare după gust). O fierbeți până la consistența dorită, amestecând din când în când.
  10. Când începe să fiarbă, până este gata, puneți un capac pe mămăligă ca să nu stropească. Nu uitați să amestecați din când în când.
Pentru alte sfaturi, apasă aici!Niciun comentariu: