luni, 11 septembrie 2017

100 de sfaturi (esențiale?)

 1. Gătește cu dragoste!
 2. Vezi dacă ai ingredientele esențiale înainte de a începe (ca de exemplu ulei pentru prăjit).
 3. Pune toate ingredientele la vedere (ca să nu uiți să le folosești).
 4. În timpul preparării, dacă constați că un ingredient nu va mai ajunge pentru o mâncare viitoare, trece-l imediat pe lista de cumpărături. E valabil și pentru hârtie de copt, folie de aluminiu, etc.
 5. Dacă nu folosești toată apa în care au fiert legumele pentru mâncare și dacă nu ai adăugat nimic în ea (mai ales sare și ulei), o poți folosi la udatul florilor (evident, după ce s-a răcit).
 6. Pentru ardei umpluți, ține ardeii 10 minute la abur (ca să se înmoaie).
 7. Vinetele şi ardeii se pot coace şi la cuptorul electric, setat pe grătar termic, la 175 de grade. Se întorc pe cealaltă parte după 30 de minute, apoi ardeii se scot după alte 15 minute, iar vinetele, după 30.
 8. Pentru o mâncare gustoasă de fasole boabe, fierbe o cană de fasole cu un litru de apă. Adăugă legume. Pasează legumele şi o parte din fasole.
 9. Fierbe 3 minute, în apă clocotită, foile de lasagna înainte de a le pune în tavă. Pune-le la fiert una câte una (ca să nu se lipească între ele).
 10. Folosește lămâie pentru curățarea cuptorului cu microunde.
 11. O mămăligă gustoasă se obține dintr-o măsură de mălai în patru măsuri de apă rece (și sare după gust). O fierbi până la consistența dorită, amestecând din când în când.
  • De când începe să fiarbă, până este gata, pune un capac pe mămăligă ca să nu stropească. Nu uita să amesteci din când în când.
 12. Un truc pentru scurgerea pastelor găsești aici.
 13. Spălă ouăle înainte de a le sparge.
  • Mai ales vara, e posibil ca unul din ouăle pentru rețetă să fie stricat. Așa că nu le sparge în bolul cu toate ingredientele, ci, fiecare, într-o ceașcă.
 14. Pentru iarnă, roșiile se pot păstra la congelator
 15. Un băț de la înghețată
 16. este ideal pentru borcănașele cu mirodenii.
 17. ... 100 ... vor urma
Pentru alte sfaturi, apasă aici!


Niciun comentariu: