Ingrediente:
- 250 de grame de faina
- 130 de grame de unt
- 50 de grame de migdale (sau miez de nucă)
- un ou mare
- 100 de grame de zahar
- coaja de la o lămâie
- un plic de zahăr vanilat
- un praf de sare
- 300g de gem la alegere
- zdrobiți migdalele/nucile într-o piuă
- puneți făina, migdalele/nucile, zahărul, coaja de lămâie, zaharul vanilat și sarea într-un bol
- adăugați untul tăiat bucățele
- amestecați până când amestecul are un aspect nisipos
- adăugați oul și frământați rapid până când obțineți o compoziție omogenă (mai puneți făină dacă este prea moale)
- formați o bilă și puneți-o la frigider pentru o oră
- împărțiți aluatul în 2 bucăți (2/3 + 1/3)
- întindeți bucata mare într-o foaie de 5-7mm grosime (nu uitați să presărați făină pe blatul de lucru)
- răsuciți pe sucitor și transferați foaia în forma de copt (eu am făcut-o în capacul unui vas de Jena de 20cm)
- uniformizați marginile decupându-le la aceeași înălțime
- înțepați aluatul din loc în loc cu furculița
- turnați gemul
- întindeți aluatul rămas și tăiați fâșii de 1cm lățime
- așezați-le deasupra gemului în formă de de grilaj
- coaceți 40 de minute la 175 de grade
PS: După ce v-a ieșit o dată, încercați cu cantități duble data viitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu