Ingrediente:
- un gât de curcan şi două aripi (circa 1,5kg împreună)
- 3 lingurițe de sare
- o ceapă (mărișoară)
- 2 morcovi, 2 cartofi, un ardei, o rădăcină de pătrunjel și una de păstârnac, o țelină mică
- 3 căpățâni mari de de usturoi
- 10 boabe de piper
- pătrunjel verde
- spălați bine carnea și lăsați-o la scurs circa jumătate de oră
- spălați bine carnea și puneți-o într-o oală de 10 litri
- turnați apă rece până umpleți oala și puneți-o la foc tare
- când începe să clocotească apa, reduceți focul
- scoateți spuma formată
- când nu mai este spumă, puneți sarea, piperul, ceapa tăiată în două (cu foi cu tot) și 3 căței de usturoi (curăți, întregi)
- lăsați la fiert două ore și jumătate, fără capac, la foc mic
- spălați și curățați toate legumele
- puneți legumele în oală
- mai fierbeți zeama 25 de minute
- curățați usturoiul și tocați-l mărunt
- scoateți totul din zeamă și puneți usturoiul
- lăsați la foc mic, acoperit, 25 de minute
- tăiați unul din morcovi rondele
- (din restul de legume, cu trei linguri de smântână și două de ulei, plus sare piper și coriandru, puteți faceți un piure gustos)
- scoateți carnea de pe oase și tăiați-o în bucăți potrivite
- alegeți 8 străchini și împărțiți carnea în ele
- cu un polonic puneți zeama în străchini (fără usturoi)
- puneți rondelele de morcov și ornați cu frunze de pătrunjel
- lăsați la rece
PS: Piftia de pasăre nu se face la fel de tare ca cea de porc. Deci, dacă o doriți mai fermă, folosiți două pliculețe de gelatină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu