duminică, 22 octombrie 2017

Budincă cu brânză de vaci

Pentru brânza rămasă de la încercarea ratată de papanași am găsit repede o rețetă.

Ingrediente:
  • 500 g brânză de vaci (gen mascarpone)
  • 3 linguri de griș
  • 3 ouă mari (>65g)
  • 200g stafide
  • 75 g zahăr
  • 10g unt
  • sare
Pregătire:
  • puneți toate ingredientele la îndemână
  • decideți-vă asupra vasului de copt și clătiți-l de praf
Preparare:
  • mixați brânza cu zahărul
  • separați gălbenușurile de albuș
  • adăugați gălbenușurile și grișul peste brânză, omogenizând amestecul
  • repetați cu stafidele
  • bateți albușurile spumă (adăugând un praf de sare)
  • ungeți cu unt vasul de copt 
  • puneți spuma de albuș peste amestecul cu brânză, amestecați ușor și turnați compoziția în vasul de copt
  • nivelați și lăsați la cuptor, la 200 de grade, 25 de minute
Zile dulci! (Budinca e mult mai delicioasă după ce s-a răcit.)



Niciun comentariu: