Chifteluțe de ciuperci
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei
- o ceapă
- 1kg ciuperci albe
- 5 linguri de fulgi de ovăz
- 5 linguri (cu vârf) de pesmet
- o legătură pătrunjel tocat
- 4 căței (mari) de usturoi
- 2 ouă
- un vârf de cuțit de oregano și unul de cimbru (uscate)
- sare, piper
- 400g (o cutie) de roşii cubulețe în bulion
Pregătire:
- tocați ceapa
- curățați și tăiați ciupercile cubulețe
- curățați și tocați usturoiul
- tocați pătrunjelul
- deschideți conserva de roșii
- spargeți ouăle
- sotați ceapa
- adăugați ciupercile și lăsați-le, la foc mic, 12 minute
- adaugați usturoiul și stingeți focul după 2 minute
- puneți ciupercile la scurs (în sită, într-un vas); păstrați lichidul scurs
- lăsați să se răcească (pentru 10 minute)
- într-un bol amestecați toate ingredientele (fără roșii și cu jumătate din cantitatea de pătrunjel)
- lăsați compoziția o oră la frigider
Preparare:
- formați (după pricepere) chiftelele
- puneți hârtie de copt în tava aragazului și așezați chiftelele pe ea
- coaceți 20 de minute la 200 de grade
- puneți zeama de la ciuperci într-o cratiță
- adăugați roșiile (cu tot cu bulion)
- puneți la foc și adăugați chiftelele când clocotește
- fierbeți 10 minute la foc mic
- adăugați restul de pătrunjel și închideți după un minut
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu