Piftie de porc
Ingrediente:
- 4 picioare de porc
- 3 lingurițe de sare
- 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi, un ardei, o rădăcină de pătrunjel și una de păstârnac, o țelină mică
- 3 căpățâni mari de de usturoi
- 10 boabe de piper
Pregătire:
- dacă e nevoie, pârliți picioarele de porc la aragaz
- spălați-le bine
- puneți picioarele într-o oală de 10 litri
- turnați apă rece până umpleți oala și puneți-o la foc tare
- când începe să clocotească apa, reduceți focul
- scoateți spuma formată
- când nu mai este spumă, puneți sarea, piperul și 3 căței de usturoi
- lăsați la fiert trei ore și jumătate, fără capac, la foc mic
- spălați și curățați toate legumele
Preparare:
- puneți legumele în oală
- mai fierbeți zeama 25 de minute
- curățați usturoiul și tocați-l mărunt
- scoateți totul din zeamă și puneți usturoiul
- lăsați la foc mic, acoperit, 25 de minute
- tăiați unul din morcovi rondele
- (din restul de legume, cu trei linguri de smântână și două de ulei, plus sare piper și coriandru, puteți faceți un piure gustos)
- scoateți carnea de pe oase și tăiați-o în bucăți potrivite
- alegeți 8 străchini și împărțiți carnea în ele
- cu un polonic puneți zeama în străchini (fără usturoi)
- puneți rondelele de morcov
- lăsați la rece
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu