Bunica și mama îl pregăteau ca pește prăjit, dar lucrurile simple (și clare) se pare că nu mai sunt la modă.
Rețeta are nevoie de puțină planificare căci prepararea ei începe cu un drum la pescăria din piață. Alegeți un crap frumușel și rugați-l pe patron să-l curățe și să-l porționeze (scoțându-i șira spinării; aceasta, alături de cap și coadă, este excelentă pentru o ciorbă).
Ingrediente:
* 6 rondele de crap
* 4 linguri de mălai
* 2 linguri de pesmet
* ulei pentru prăjit și ingrediente pentru marinadă
Pregătire:
* marinați peștele
* amestecați mălaiul cu grișul într-un bol potrivit
* încingeți uleiul în tigaie
Preparare:
* tăvăliți peștele prin mălaiul amestecat cu griș
* prăjiți-l 2 minute pe fiecare parte
Poftă bună! (E delicios cu mujdei de usturoi, mămăliguță și un pahar de vin alb, rece.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu