Rețeta are nevoie de puțină planificare căci prepararea ei începe cu un drum la pescăria din piață. Alegeți un crap frumușel și rugați-l pe patron să-l curățe și să-l porționeze (scoțându-i șira spinării; aceasta, alături de cap și coadă, este excelentă pentru o ciorbă).
Ingrediente:
* 6 rondele de crap
* 4 linguri de mălai
* 2 linguri de pesmet
* ulei pentru prăjit și ingrediente pentru marinadă
Pregătire:
* marinați peștele
* amestecați mălaiul cu grișul într-un bol potrivit
* încingeți uleiul în tigaie
Preparare:
* tăvăliți peștele prin mălaiul amestecat cu griș
* prăjiți-l 2 minute pe fiecare parte
Poftă bună! (E delicios cu mujdei de usturoi, mămăliguță și un pahar de vin alb, rece.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu