vineri, 1 septembrie 2017

Piept de pui cu roșii și șofran

Am primit cadou (mulțumesc!), direct de la Bazarul Mirodeniilor din Istanbul, o Folyo Baharat Seti (adică o folie cu pliculețe cu mirodenii). În primul pliculeț am găsit firicele de șofran. Așa că am purces la gătit.

Ingrediente:
* 1/4 linguriță de firicele de șofran
* 650g piept de pui
* 250g roșii cherry
* 15 rondele de ardei iute
* 80g bulion
* 250ml apă
* sare, piper
* 6 linguri de ulei

Pregătire:
* se freacă șofranul într-un mojar și se pun 100ml de apă fiartă deasupra
* se taie pieptul de pui în cubulețe de 2cm
* se pune sare și piper pe pui și se amestecă cu o lingură de ulei
* se taie roșiile în jumătate
* se încinge tigaia-grătar
* se pune restul de ulei în oala de gătit


Preparare:
* se pune puiul pe grătar, se întoarce după 2 minute şi, după alte 2, se pune în oala de gătit (cu uleiul încins)
* se adaugă roșiile şi ardeiul
* se amestă
* după 2 minute se pune bulionul cu restul de apă
* se amestecă
* după 3 minute se pune șofranul (cu apa)
* se lasă la foc mic pentru 15 minute (tocmai bine ca să aveți timp să faceți ordine în bucătărie)

Poftă bună!



Niciun comentariu: