miercuri, 27 septembrie 2017

Pui la grătar cu sos de piper roșu

Piperul roșu (măcinat) a fost următorul ingredient din Folyo Baharat Seti.

Ingrediente:
* pui la grătar
* 50g unt
* o ceapă
* 3 căței mari usturoi
* 200 ml smântână 30%
* o linguriță de boabe de piper negru
* o linguriță (cu vârf) de piper roșu
* un vârf de cuțit de sare
* un vârf de cuțit de cimbru uscat

Pregătire:
* se prepară puiul la grătar și se pune într-o oală acoperită
* se toacă ceapa și usturoiul
* se zdrobesc boabele de piper

Preparare:
* într-o crăticioară potrivită se topește untul
* se călește ceapa și usturoiul
* se adaugă smântâna
* cu un blender vertical se obține o pastă din ceapă și usturoi
* se adaugă toate celelalte ingrediente și se lasă la foc pentru 3 minute
* se toarnă sosul peste pui și se pune la foc pentru 3 minute, amestecând ușor
* se scoate vinul din frigider

Poftă bună!



Niciun comentariu: