Semințele de mac, din al patrulea pliculeț Folyo Baharat Seti, te duc cu gândul la zăpadă, Crăciun și cozonac. Dar, cum în teiul din fața geamului de abia a apărut prima frunză galbenă, am găsit altceva:
Ingrediente:
* 2 linguri semințe de mac
* 200g unt
* 100g zahar
* 100ml lapte
* 3 ouă
* 300g faina
* jumătate de lamâie
* 1 linguriță esență de vanilie
* un vârf de cuțit de sare
* 1 linguriță praf de copt
Pregătire:
* Rade coaja de la lămâie
* Stoarce lămâia și scoate sâmburii din suc
* Topește untul şi închide focul
* Adaugă zahărul, ouăle, laptele şi esența de vanilie, amestecând cu un tel
* Adaugă sucul și coaja de lămâie, continuând să amesteci
* Presară praful de copt, semințele de mac și sarea peste făină și amestecă ușor
* Încorporează făina în amestecul de mai sus şi amestecă până obții o compoziție omogenă
* Verifică că nu ai uitat niciun ingredient
Preparare:
* Găsește tava de de ceramică potrivită (18 x 25 cm) și clătește-o de praf
* Pune în ea hârtie de copt (care să acopere inclusiv marginile)
* Toarnă compoziția
* Pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 50 de minute.
După ce s-a răcit (prăjitura, nu tava) este delicioasă cu un pahar cu lapte. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu