sâmbătă, 2 septembrie 2017

Cartofi cu sos picant

Al doilea pliculeț din Folyo Baharat Seti este cu semințe de fenicul. Rețeta?

Ingrediente:
* 1kg cartofi
* 400g roșii cubulețe în bulion (cu tot cu bulionul)
* 15 rondele de ardei iute
* un vârf de cuțit de ghimbir măcinat
* 2 căței mari de usturoi
* 50g unt
* 5 linguri de ulei
* 50ml apă (plus apă pentru spălat și fiert cartofii)
* câte un vârf de cuțit de: coriandru, chimion, piper, turmeric, scorțișoară (toate măcinate)
* câte un vârf de cuțit de: semințe de fenicul, cuișoare
* o linguriță de sare

Pregătire:
* se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert (în apă cât să-i acopere)
* într-un mojar, se pisează semințele de fenicul și cuișoarele
* se zdrobește usturoiul pe fundul de lemn și se taie mărunt
* de deschide cutia de conservă cu roșii cubulețe în bulion

Preparare:
* într-o oală potrivită se încinge uleiul
* se adaugă ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute și se amestecă
* după 30 de secunde se adaugă roșiile (cu tot cu bulion)
* se lasă pe foc 5 minute, amestecând din când în când
* se închide focul de sub cartofi (ar trebui să fie deja gata)
* se adaugă toate celelalte condimente (fără sare) și se înmulțește amestecul cu 50ml de apă (de la cartofi)
* se adaugă untul și sarea
* se amestecă până se topește untul
* se adaugă cartofii și se amestecă ușor
* se fierbe la foc mic, 5 minute, acoperit

Poftă bună!



Niciun comentariu: