Ingrediente:
* o cană de linte roșie
* un morcov
* un ardei capia
* un fir de praz
* o linguriță de ghimbir proaspăt, tocat mărunt
* câte o linguriță se semințe de chimen, fenicul și coriandru
* o jumătate linguriță de turmeric
* frunze de țelină
* 3 căni și jumătate de apa
* 1 linguriță de sare
* 3 linguri de ulei
Pregătire:
* spălați lintea
* curățați morcovul și tăiați-l rondele subțiri
* spălați ardeiul și tocați-l cubulețe
* spălați și tocați prazul
* tocați frunzele de țelină
* amestecați turmericul cu 4 linguri de apă
Preparare:
* puneți la fiert lintea, morcovul și ardeiul (pentru 15 minute)
* într-o crăticioară potrivită încingeți uleiul
* puneți în crăticioară semințele de coriandru, chimen și fenicul
* amestecați și adăugați ghimbirul
* amestecați și adăugați prazul
* amestecați și adăugați turmericul
* amestecați și lăsați la foc mic, acoperit, pentru 5 minute
* adăugați prazul cu condimente peste linte
* amestecați și lăsați la foc mic pentru încă 5 minute
* puneți frunzele de țelină
* amestecați și închideți focul
Poftă bună!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu