Orezul cu legume se prepară foarte ușor dacă se ține cont de două aspecte:
* cantitatea necesară de apă (în funcție se cantitatea de orez și de legumele folosite)
* timpul de fierbere pentru fiecare ingredient.
Pentru astăzi am ales să fac orez cu praz și brocoli.
Ingrediente:
* o ceașcă de orez
* un fir de praz
* 100g brocoli
* 4 cești de apă
* 3 linguri de ulei
* sare, piper și alte condimentele (după gustul fiecăruia)
Pregătire:
* se curăță și se toacă prazul
* se taie brocoli în bucăți de 1-2cm
Preparare:
* se pune apa la fiert împreună cu prazul și orezul
* se amestecă din când în când
* după 14 minute, de când a început să clocotească apa, se adaugă brocoli și condimentele
* după alte 3 minute se pune uleiul
* se amestecă și se închide focul
* se lasă 15 minute ca orezul să absoarbă toată apa
Se poate consuma ca atare sau ca garnitură la diferite mâncăruri cu carne. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu