sâmbătă, 7 octombrie 2017

Ciuperci cu smântână şi coriandru

Pliculețul 13 (număr norocos) din Folyo Baharat Seti are coriandru măcinat.

Ingrediente:
* 500g ciuperci
* 200g smântână 30%
* 100ml apă
* 2 lingurițe de coriandru
* 4 căței de usturoi
* o linguriță de semințe de chimen
* o linguriță de oregano
* un vârf de cuțit de ardei iute
* 4 linguri de ulei
* sare, piper

Pregătire:
* alegeți oala pentru gătit, clătiți-o de praf și lăsați-o la zvântat (uleiul nu este prieten cu apa)
* curățați ciupercile, spălați-le, puneți-le într-o tavă potrivită, sărați-le și piperați-le
* puneți ciupercile la cuptor, la 175 de grade, pentru 40 de minute
* curățați și tocați mărunt usturoiul
* pisați semințele de chimen într-un mojar
* puneți toate ingredientele la îndemână

Preparare:
* scoateți ciupercile din cuptor și tăiați-le în sferturi
* încingeți uleiul în oala de gătit
* puneți mirodeniile, inclusiv usturoiul, amestecați și căliți pentru un minut
* stingeți cu apă
* adăugați smântâna și ciupercile și amestecați
* verificați dacă mai trebuie sare
* lăsați la foc mic oala acoperită, pentru 5 minute

Ciupercile sunt delicioase cu mămăliguță caldă. Poftă bună!

(O mămăligă gustoasă se face dintr-o măsură de mălai și patru de apă rece, plus sare după gustul fiecăruia.)



Niciun comentariu: