Și gândul mi-a zburat nu cu mult timp în urmă, la ... Popeye Marinarul: personajul mereu încruntat din desenele animate cu multe bătăi și distrugeri, iubitor de spanac. (Și totuși, personaj pozitiv.) Cum Popeye avea întotdeauna spanacul închis într-o conservă, m-am gândit să-l închid și eu într-o plăcintă.
Ingrediente:
- 150g făină albă
- 150g făină neagră
- 150g făină de ovăz
- o linguriță de sare
- 50ml ulei
- 200ml apă (plus apă pentru fiert spanacul)
- o legătură de ceapă verde
- un kg. spanac
- ingredientele preferate (de fiecare) pentru un piure de spanac
- prepară un aluat din făină, sare și apa amestecată bine (cu un tel) cu uleiul
- prepară piureul de spanac după rețeta preferată
- taie ceapa mărunt
- alege o tavă de ceramică potrivită și unge-o cu ulei
- împarte aluatul în două (1/2 + 2/3), întinde-l în două foi (cu un sucitor, între două folii de plastic)
- pune foaia mai subțire pe fundul tăvii și pe marginea ei
- pune piureul de spanac și 2/3 din ceapa tocată
- închide umplutura cu foaia rămasă și înțeap-o cu furculița
- pune restul de ceapă
- lasă la cuptor, la 175 de grade, 40 de minute
PS: Nu știu dacă rețeta e tipic americană, dar cum Popeye este, iar Statele Unite cică ar fi țara tuturor posibilităților (deci orice e posibil), o trec în contul SUA 😊.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu