marți, 24 noiembrie 2020

Arome portocalii de sezon

O prăjitură pufoasă (cât de cât) cu aromă de iarnă (fără zăpadă) în câțiva pași (nu foarte complicați):
  1. Cumpără, din piață, un kilogram de dovleac ras. (Nu uita nici de celelalte ingrediente pe care nu le ai în cămară.)
  2. Frământă un aluat din 500g de făină și 250ml de apă călduță, cu o linguriță de zahăr și 10g de drojdie uscată.
  3. Lasă-l la crescut, la loc călduț, 30 de minute.
  4. Adaugă în aluat jumătate din cantitatea de dovleac, o linguriță de scorțișoară, una de sare, eventual alte arome după gust. Omogenizează amestecul.
  5. Clătește de praf tava de ceramică (20x30 cm) și unge-o cu unt/ulei.
  6. Pune jumătate din aluat. Nivelează-l.
  7. Alege un borcan de gem (200g) și pune-l uniform (gemul, nu borcanul) pe aluat.
  8. Pune dovleacul rămas (mai puțin 3 linguri).
  9. Toarnă aluatul rămas. Nivelează-l.
  10. Împrăștie uniform cele 3 linguri de dovleac, plus alte două de zahăr.
  11. Mai lasă totul la crescut, la loc călduț, pentru 30 de minute.
  12. Coace totul la 180 de grade, pentru 60 de minute.
  13. Servește cu povești și amintiri frumoase.

Niciun comentariu: