- Cumpără, din piață, un kilogram de dovleac ras. (Nu uita nici de celelalte ingrediente pe care nu le ai în cămară.)
- Frământă un aluat din 500g de făină și 250ml de apă călduță, cu o linguriță de zahăr și 10g de drojdie uscată.
- Lasă-l la crescut, la loc călduț, 30 de minute.
- Adaugă în aluat jumătate din cantitatea de dovleac, o linguriță de scorțișoară, una de sare, eventual alte arome după gust. Omogenizează amestecul.
- Clătește de praf tava de ceramică (20x30 cm) și unge-o cu unt/ulei.
- Pune jumătate din aluat. Nivelează-l.
- Alege un borcan de gem (200g) și pune-l uniform (gemul, nu borcanul) pe aluat.
- Pune dovleacul rămas (mai puțin 3 linguri).
- Toarnă aluatul rămas. Nivelează-l.
- Împrăștie uniform cele 3 linguri de dovleac, plus alte două de zahăr.
- Mai lasă totul la crescut, la loc călduț, pentru 30 de minute.
- Coace totul la 180 de grade, pentru 60 de minute.
- Servește cu povești și amintiri frumoase.
marți, 24 noiembrie 2020
Arome portocalii de sezon
O prăjitură pufoasă (cât de cât) cu aromă de iarnă (fără zăpadă) în câțiva pași (nu foarte complicați):
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu