Ingrediente:
- 2 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 100g unt
- 250ml lapte
- 350g faină
- un pliculeț de praf de copt
- 1kg mere (aprox. 6 mere)
- o linguriță de scorțișoară
Pregătire:
- topiți untul și stingeți focul
- adăugați ouăle cu 5 linguri de zahăr
- puneți laptele și adăugați făina cu praful de copt
- scoateți cotorul de la mere, tăiați-le în jumătate și apoi în felii de 2-3mm
- alegeți tava de copt (de ceramică, 25x30cm)
Preparare:
- tapetați tava cu foaie de copt
- turnați jumătate din aluat și coaceți-l 15 minute la 180 grade
- puneți merele în starturi (păstrați câteva pentru deasupra)
- presărați merele cu zahăr și scorțișoară
- turnați restul de alat și puneți restul de mere, presărând cu zahăr și scorțișoară
- coaceți 40 de minute la 180 grade
Poftă bună! (Prăjitura e mai bună rece, asortată cu un pahar de vișinată.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu