Ingrediente:
- 600g carne de porc (cu ceva grăsime)
- 500g vinete
- 250g ceapă (o ceapă roșie și una galbenă)
- 300g roșii
- 5 linguri de ulei
- o lingură de oregano
- câte un vârf de cuțit de: fulgi de ardei iute, cimbru, busuioc, piper, coriandru
- 4 căței de usturoi
- un morcov, un ardei
- o legătură de mărar
- sare
Pregătire:
- tăiați carnea și vinetele în cubulețe de 2cm
- tocați ceapa, morcovul și ardeiul
- zdrobiți roșiile cu usturoiul la blender
Preparare:
- puneți uleiul la încins
- căliți ceapa
- puneți carnea de porc și lăsați-o 6 minute (în cratița acoperită, amestecați din când în când)
- adăugați vinetele
- după 10 minute adăugați toate celelalte ingrediente (în afară de mărar)
- lăsați la foc mic 10 minute (cu capacul pe cratiță)
- luați capacul și puneți cratița la cuptor, la 200 de grade
- după 10 minute închideți cuptorul, puneți mărarul și amestecați
- până la servirea mesei puneți înapoi în cuptor cratița neacoperită (ca mâncarea să rămână caldă)
Poftă bună! (Se poate consuma ca atare sau cu un orez simplu.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu