joi, 10 ianuarie 2019

Savarine

Ingrediente:
  • 250g făină albă
  • 150ml lapte cald
  • 5g drojdie uscată
  • 50g zahar tos
  • 2 ouă
  • 30ml ulei
  • un praf de sare
  • un litru ceai aromat de fructe
  • 40ml rom (sau o lingură de esență)
  • câteva lingurițe din dulceața preferată
  • 500g frișcă
Pregătire:
  • se frământă un prim aluat cu 200g de făină, lapte, drojdie și o lingură de zahăr
  • se lasă la dospit pentru jumătate de oră
  • se bat ouăle cu zahărul și se adaugă sarea, făina și uleiul
  • se amestecă cele două aluaturi și se mai lasă la dospit 30 de minute
  • se prepară ceaiul de fructe și se drege cu rom
Preparare:
  • se pune aluatul în forme de brioșe și se lasă la odihnit pentru 10 minute
  • se coc la 180 de grade, 20 de minute
  • se taie și se însiropează
  • se umplu cu frișcă și se pune un pic de dulceață deasupra
Poftă bună!

PS: De ce nu sunt finalizate savarinele din fotografie? Simplu: am vrut să fac frișca din smântână și nu mi-a ieșit. Au fost gustoase, dar, cu umplutură, cam inestetice.



Niciun comentariu: