- 250g făină albă
- 150ml lapte cald
- 5g drojdie uscată
- 50g zahar tos
- 2 ouă
- 30ml ulei
- un praf de sare
- un litru ceai aromat de fructe
- 40ml rom (sau o lingură de esență)
- câteva lingurițe din dulceața preferată
- 500g frișcă
- se frământă un prim aluat cu 200g de făină, lapte, drojdie și o lingură de zahăr
- se lasă la dospit pentru jumătate de oră
- se bat ouăle cu zahărul și se adaugă sarea, făina și uleiul
- se amestecă cele două aluaturi și se mai lasă la dospit 30 de minute
- se prepară ceaiul de fructe și se drege cu rom
- se pune aluatul în forme de brioșe și se lasă la odihnit pentru 10 minute
- se coc la 180 de grade, 20 de minute
- se taie și se însiropează
- se umplu cu frișcă și se pune un pic de dulceață deasupra
PS: De ce nu sunt finalizate savarinele din fotografie? Simplu: am vrut să fac frișca din smântână și nu mi-a ieșit. Au fost gustoase, dar, cu umplutură, cam inestetice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu