duminică, 11 octombrie 2020

Ruladă cu dovleac și scorțișoară

Ingrediente
:
  • 550-600g faină
  • 200ml lapte (călduț)
  • 2 ouă
  • 250g piure dovleac
  • 80g unt
  • 75g zahăr
  • un pliculeț drojdie uscata
  • un vârf de cuțit sare
  • un vârf de cuțit scorțișoară
  • un vârf de cuțit cuișoare
  • pentru cremă:
    • 70g unt
    • 70g zahăr
    • 3 linguriţe scorţişoara
    • 250g piure de dovleac
    • 50g magiun de prune (de Topoloveni)
Pregătire:
  • coace dovleacul (45 de minute, la 200 de grade, presărat cu un praf de scorțișoară)
  • dizolvă drojdia în trei linguri de lapte (cu o linguriță de zahăr) și las-o să crească
  • fă un piure din dovleac
  • bate gălbenușurile spumă (cu o linguriță de zahăr)
  • pune toate ingredientele într-un bol (Și, după ce aproape toate erau în bol, surpriză: nu aveam făină albă! Am folosit făină de ovăz și făină neagră.
  • frământă bine aluatul
  • lasă-l la dospit jumătate de oră (făina de ovăz nu prea crește)
  • amestecă bine și omogenizează toate ingredientele pentru cremă
Preparare:
  • unge blatul de lucru cu ulei
  • întinde aluatul într-un dreptunghi cu grosime de aproximativ 5mm
  • unge-l cu cremă
  • rulează-l
  • (dacă aș fi folosit făină albă, aș fi tăiat rulada în rondele de un deget grosime, pe care le-aș mai fi lăsat la dospit încă 15 minute)
  •  coace la cuptor, la 180 de grade, 40 de minute (sau până când se simte aroma de scorțișoară)
  • un ceai fierbinte e tot ce mai trebuie
Să aveți o toamnă dulce!



Niciun comentariu: