Ruladă cu dovleac și scorțișoară
Ingrediente:
- 550-600g faină
- 200ml lapte (călduț)
- 2 ouă
- 250g piure dovleac
- 80g unt
- 75g zahăr
- un pliculeț drojdie uscata
- un vârf de cuțit sare
- un vârf de cuțit scorțișoară
- un vârf de cuțit cuișoare
- pentru cremă:
- 70g unt
- 70g zahăr
- 3 linguriţe scorţişoara
- 250g piure de dovleac
- 50g magiun de prune (de Topoloveni)
Pregătire:
- coace dovleacul (45 de minute, la 200 de grade, presărat cu un praf de scorțișoară)
- dizolvă drojdia în trei linguri de lapte (cu o linguriță de zahăr) și las-o să crească
- fă un piure din dovleac
- bate gălbenușurile spumă (cu o linguriță de zahăr)
- pune toate ingredientele într-un bol (Și, după ce aproape toate erau în bol, surpriză: nu aveam făină albă! Am folosit făină de ovăz și făină neagră.)
- frământă bine aluatul
- lasă-l la dospit jumătate de oră (făina de ovăz nu prea crește)
- amestecă bine și omogenizează toate ingredientele pentru cremă
Preparare:
- unge blatul de lucru cu ulei
- întinde aluatul într-un dreptunghi cu grosime de aproximativ 5mm
- unge-l cu cremă
- rulează-l
- (dacă aș fi folosit făină albă, aș fi tăiat rulada în rondele de un deget grosime, pe care le-aș mai fi lăsat la dospit încă 15 minute)
- coace la cuptor, la 180 de grade, 40 de minute (sau până când se simte aroma de scorțișoară)
- un ceai fierbinte e tot ce mai trebuie
Să aveți o toamnă dulce!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu