miercuri, 28 iunie 2017

Conopidă la cuptor

Pornind de la rețeta chifteluțelor de dovlecei, se pot prepara și altele, având ca ingredient principal o altă legumă. Pentru astăzi propun conopida.

Ingrediente:
* o conopidă (900g)
* 2 morcovi, 4 fire de ceapă verde
* 2 ouă, 2 linguri de semințe de cânepă
* 7 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline
* 50g de cașcaval
* sare, piper, coriandru, boia iute, oregano, alte condimente după gust

Pregătire:
* se dă conopida (fără degete) pe răzătoarea mare și morcovii, pe răzătoarea mică
* se amestecă cu sare și se lasă să se odihnească pentru 20 min.
* se toacă ceapa verde și usturoiul
* se dă cașcavalul pe răzătoarea mică (tot fără degete)

Preparare:
* se dă drumul la cuptor, la 180 de grade
* se stoarce bine apa, cu ajutorul unei pânze de tifon, din amestecul de conopidă și morcovi
* se omogenizează bine toate ingredientele
* se pune hârtie de copt pe tava de cuptor
* se formează, cu ajutorul spumarului, chiftelele
* se lasă tava la cuptor pentru 40 de minute
* se pune o mână de grâu pe pervazul ferestrei pentru porumbelul care te-a urmărit ce pregătești
* se face ordine în bucătărie
* relaxează-te până conopida e gata

POFTĂ BUNĂ!

Sfat: Mai ales vara, e posibil ca unul din ouăle pentru rețetă să fie stricat. Așa că nu le sparge în bolul cu toate ingredientele, ci, fiecare, într-o ceașcă.



Niciun comentariu: