duminică, 4 martie 2018

Brioșe cu mere

Ingrediente:
  • 2 mere
  • 200g făină
  • 200ml lapte
  • 2 ouă
  • 100ml apă minerală
  • un plic zahăr vanilat
  • 2 linguri de zahăr
  • un vârf de cuţit de scorțișoară
Pregătire:
  • se curăță merele și se taie cubulețe
  • se pune făina într-un bol
  • se adaugă gălbenușurile, laptele, apa minerală, zahărul și zahărul vanilat și se omogenizează amestecul
  • se incorporează merele
  • se bat albușurile spumă și se adaugă la compoziție amestecând ușor
  • ouăle adăugând sarea
  • se adaugă laptele
  • se încorporează făina
  • se adaugă coaja de lămâie şi zahărul vanilat
  • se subțiază compoziția cu apă minerală
  • se caută gemul preferat (sau nutela)
  • se caută tigaia de ceramică (de 28cm)
  • se încinge tigaia (unsă cu ulei)
Preparare:
  • se ung formele de brioșe cu ulei (eu folosesc un pulverizator)
  • se pune compoziția în forme (ies 12  brioșe pufoase)
  • se coace la 180 de grade pentru 25 de minute
Poftă bună!



Niciun comentariu: