Ingrediente:
- 500g carne tocată (pui, porc, vacă sau amestec)
- 2 cepe
- 50g orez
- 2 oua
- 2 morcovi, un ardei, un păstârnac, o țelină mică, o rădăcina de pătrunjel
- un cub de bulion
- verdeață (pătrunjel, mărar, leuștean)
- sare, piper
- 2l apă
- 1l borș
Pregătire:
- curățați, spălați și tăiați cubulețe morcovii, ardeiul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul și o ceapă
- puneți-le la fiert în apă rece
- tocați verdeața
- tăiați ceapa rămasă în cubulețe mici
- într-un bol amestecați bine carnea tocată cu jumătatea din orez, ouăle, ceapa, pătrunjelul verde, sare și piper
Preparare:
- formați perișoarele (cât o nucă)
- la 10 minute după ce apa cu legumele au început să fiarbă în clocot, adăugați orezul și perișoarele
- adăugați cubul de bulion
- lăsați la fiert 10 de minute
- adăugați borșul
- după 5 minute puneți verdeața și stingeți focul
- lăsați oala acoperită (pentru aromatizare)
Poftă bună! (Ciorba are un gust aparte cu o lingură de smântână.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu