miercuri, 28 martie 2018

Ciorbă de perișoare

Ingrediente:
  • 500g carne tocată (pui, porc, vacă sau amestec)
  • 2 cepe
  • 50g orez
  • 2 oua
  • 2 morcovi, un ardei, un păstârnac, o țelină mică, o rădăcina de pătrunjel
  • un cub de bulion
  • verdeață (pătrunjel, mărar, leuștean)
  • sare, piper
  • 2l apă
  • 1l borș
Pregătire:
  • curățați, spălați și tăiați cubulețe morcovii, ardeiul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul și o ceapă
  • puneți-le la fiert în apă rece
  • tocați verdeața
  • tăiați ceapa rămasă în cubulețe mici
  • într-un bol amestecați bine carnea tocată cu jumătatea din orez, ouăle, ceapa, pătrunjelul verde, sare și piper
Preparare:
  • formați perișoarele (cât o nucă)
  • la 10 minute după ce apa cu legumele au început să fiarbă în clocot, adăugați orezul și perișoarele
  • adăugați cubul de bulion
  • lăsați la fiert 10 de minute
  • adăugați borșul
  • după 5 minute puneți verdeața și stingeți focul
  • lăsați oala acoperită (pentru aromatizare)
Poftă bună! (Ciorba are un gust aparte cu o lingură de smântână.)






Niciun comentariu: