sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Ciuperci la cuptor

Gustoase și consistente, găsești ciuperci în toată perioada anului, într-o mare varietate. Fie că mergi la sigur cu clasicele champignon (ciupercile albe) sau vrei sa descoperi soiuri mai puțin cunoscute, nu vei greși:  se prepară ușor.

Ciupercile au numeroase beneficii, contribuie la menținerea unei alimentații echilibrate și sunt recunoscute pentru valorile nutriționale. 100g de ciuperci conțin, în general: 43 kilocalorii, 4mg sodiu, 7g carbohidrați și 3g proteine. Ciupercile au un conținut ridicat de vitamina D și B6, alături de numeroase minerale (seleniu, mangan, cupru, zinc, potasiu, fosfor, magneziu fier).

Ce poate fi mai simplu decât ciuperci albe la cuptor?
  1. Se curăță ciupercile
  2. Se pun într-o tavă de ceramică
  3. Se sărează și piperează
  4. Se pun la cuptor, la 175 de grade, pentru 40 de minute
  5. Gata!
Poftă bună!



Niciun comentariu: