duminică, 29 iulie 2018

Priconucițe

De unde numele acesta ciudat? Simplu: nu puteam să le spun pricomigdale căci am folosit nuci!

Ingrediente:
  • 6 albușuri (cele rămase după coacerea cozonacilor)
  • 100g zahar
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță oțet
  • 200g nuci
  • 1 linguriță esenţă de migdale
  • 50g faina
Pregătire:
  • pune albușul într-un castron potrivit
  • adaugă zahărul, sarea, oțetul și zahărul vanilat
  • bate albușul cu pricepere
  • adaugă esența de migdale și nucile
  • incorporează făina
Preparare:
  • pune hârtie de copt în tavă
  • porționează cu lingura
  • coace la 150C, 45 de minute
  • lasă-le la răcit, pe masă, peste noapte
Savurați cu plăcere!



Niciun comentariu: