luni, 21 decembrie 2020

Ruladă din ovăz


Ingrediente:
  • mix unu:
    • 50g nuci
    • 50g caju
    • o linguriță unt de cocos
    • 50g miere
    • o lingură cacao
  • mix doi:
    • 100g fulgi de ovăz
    • 70g miere
    • 10ml suc proaspăt de lămâie
    • o linguriță esență de vanilie
    • 20g semințe de floarea-soarelui
Pregătire:
  • primul pas (blat):
    • macină nucile de caju și migdalele
    • amestecă mierea cu untul de cocos
    • adăugă făina de nuci și migdale
    • adaugă pudra de cacao
    • omogenizează compoziția
  • pasul doi (umplutră):
    • măcină fin fulgii de ovăz
    • adăugă sucul de lămâie, mierea și esența de vanilie
    • amestecă bine
Preparare:
  • întinde pe masă o folie de plastic mare și pune blatul pe ea
  • pune o folie de plastic deasupra și întinde blatul (cu sucitorul) într-o foaie subțire
  • așeză umplutura de ovăz pe blat (după ce îndepărtezi folia de plastic de deasupra)
  • nivelează și presără semințele de floarea soarelui
  • rulează cu grijă, în folia de plastic, pentru a obține un sul cât mai strâns și mai compact
  • lasă rulada în frigider pentru 2 ore (pentru a se întări)
Poftă bună!



Niciun comentariu: