duminică, 27 decembrie 2020

235: 35 mai cu creveți și cocos

Cândva, prin școala generală, am citit o poveste despre un băiat plecat cu bunicul în căutarea unui subiect de inspirație pentru compunerea pe care trebuia să o scrie pentru a doua zi. Au pornit prin dulapul vechi uitat într-un ungher prăfuit al casei. În drumul lor au traversat Pacificul pe Ecuator, o bandă de oțel, un pic ruginită de la ultima furtună. ”De ce nu o vopsești ca să nu mai lucrezi atât de mult?” a întrebat-o Konrad (băiatul) pe cea care freca de zor ca banda să strălucească iar. ”Trebuie să ruginească măcar un pic, căci altfel nu aș mai avea de lucru!” Totul s-a întâmplat într-o zi de 35 mai. ("35 mai" de Erich Kästner)

În Pacific, la 51 km. sud de Ecuator, se află Nauru (cunoscută în trecut și ca Pleasant Island), un stat-insulă de 21 km2. În mijlocul oceanului, produsele marine nu ar trebui să fie o problemă.

Și cât de greu poate fi să prepari creveți în crustă de cocos (adică, creveți prăjiți)? Să vedem:
  1. Ia o pungă de creveți
  2. Pune, într-un bol, pesmet și fulgi de cocos (ai grijă să nu fie cu zahăr) în proporție de 1:1.
  3. Adaugă coriandru, semințe de chimen și alte mirodenii, după gustul tău.
  4. Bate un ou în alt bol.
  5. Sărează și piperează creveții.
  6. Tăvălește-i prin ou, apoi prin pesmet și cocos.
  7. Frige-i, câte 2 minute pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă cu ulei (de cocos, evident). 
Omo ijeiji!





Niciun comentariu: