duminică, 11 februarie 2018

Brioșe curioase

Ingrediente:
  • 400g faină
  • 300ml lapte
  • 80g zahăr
  • 100g unt
  • o lămâie
  • o lingură de esență de vanilie
  • 3 linguri de semințe de mac
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt (2 măsuri)
Pregătire:
  • stoarceți lămâia și scoateți sâmburii din suc
  • amestecați făina cu zahărul, praful de copt, sarea și semințele de mac
  • topiți untul
  • adăugați untul, sucul de lămâie și esența de vanilie peste făină
  • omogenizați amestecul cu un tel
  • spălați de praf tava de brioșe
Preparare:
  • ungeți formele de brioșe cu ulei (eu folosesc un pulverizator)
  • puneți compoziția (ies 12 brioșe)
  • coaceți la 180 de grade pentru 25 de minute
Poftă bună! (Sunt excelente dimineața alături de un ayran.)

PS: De ce ”brioșe curioase”?  La copt s-au aplecat toate într-o parte (încercând, parcă, să vadă ceva).

Niciun comentariu: