- 400g faină
- 300ml lapte
- 80g zahăr
- 100g unt
- o lămâie
- o lingură de esență de vanilie
- 3 linguri de semințe de mac
- un praf de sare
- 10g praf de copt (2 măsuri)
- stoarceți lămâia și scoateți sâmburii din suc
- amestecați făina cu zahărul, praful de copt, sarea și semințele de mac
- topiți untul
- adăugați untul, sucul de lămâie și esența de vanilie peste făină
- omogenizați amestecul cu un tel
- spălați de praf tava de brioșe
- ungeți formele de brioșe cu ulei (eu folosesc un pulverizator)
- puneți compoziția (ies 12 brioșe)
- coaceți la 180 de grade pentru 25 de minute
PS: De ce ”brioșe curioase”? La copt s-au aplecat toate într-o parte (încercând, parcă, să vadă ceva).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu