Ingrediente:
* 50ml de ulei
* o ceapă potrivită
* 4 căței de usturoi
* 400g roșii
* sare, piper, cimbru uscat, chimen pudră, boia de ardei iute, tarhon, coriandru
* 100ml apă
* 2 linguri de melasă
* 2 linguri de oțet
Pregătire:
* se curăță și se toacă mărunt ceapa
* se curăță și se toacă mărunt usturoiul
* dacă se folosesc roșii proaspete, se curăță de coajă și se taie cubulețe (dacă nu, se deschide conserva cu roșii cubulețe)
* se pune uleiul pe foc într-o tigaie adâncă
Preparare:
* se călește ceapa cu usturoiul
* se sărează
* se adaugă roșiile și apa
* se pun toate celelalte ingrediente
* se lasă la foc mic pentru 15 minute, amestecând din când în când
* când e gata, se mixează cu mixerul vertical
Sosul e gata! Mai trebuie să te gândești la ce-l folosești. (O idee: pulpe de pui la cuptor cu sos barbecue și piure de conopidă.)
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu