vineri, 7 septembrie 2018

Chec aperitiv


Ingrediente:
  • 3 ouă
  • 200g faină
  • 100ml apă
  • 100g cașcaval
  • 200g morcov
  • 200g mazăre
  • 100g unt
  • sare, piper, alte mirodenii după gust
Pregătire:
  • găsește tava de copt și clătește-o de praf
  • curăță morcovul și taie-l bețișoare
  • pune morcovul și mazărea la fiert la abur
  • topește untul și închide focul
  • dă cașcavalul la răzătoare
  • separă albușurile de gălbenușuri (după ce ai spălat ouăle înainte de a le sparge)
  • bate albușurile spumă, adaugă sarea
  • pune făina și untul peste gălbenușuri, amestecând ușor cu un tel
  • adaugă cașcavalul și celelalte mirodenii și amestecă până obții o compoziție omogenă
  • adaugă albușurile amestecând ușor
  • pune morcovul și mazărea în aluat
  • verifică că nu ai uitat niciun ingredient
Preparare:
  • pune hârtie de copt în tavă clătită de praf
  • toarnă compoziția
  • pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute.
Pofta buna!



Niciun comentariu: