luni, 17 septembrie 2018

Chec cu stafide

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 200g faină
  • 100g zahăr
  • 100ml lapte
  • 200g stafide
  • 100g unt
  • un plic praf de copt
  • un plic zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit de sare
Pregătire:
  • găsește tava de copt și clătește-o de praf
  • pune stafidele la înmuiat în lapte
  • topește untul şi închide focul
  • separă albușurile de gălbenușuri (după ce ai spălat ouăle înainte de a le sparge)
  • bate gălbenușurile cu zahărul
  • bate albușurile spumă, adaugă sarea
  • presară praful de copt și zahărul peste făină
  • pune făina și untul peste gălbenușuri amestecând ușor cu un tel
  • pune stafidele cu laptele şi amestecă până obții o compoziție omogenă
  • adaugă albușurile amestecând ușor
  • verifică că nu ai uitat niciun ingredient
Preparare:
  • pune hârtie de copt în tavă clătită de praf
  • toarnă compoziția
  • pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute.
Pofta buna!



Niciun comentariu: