Chec cu stafide
Ingrediente:
- 3 oua
- 200g faină
- 100g zahăr
- 100ml lapte
- 200g stafide
- 100g unt
- un plic praf de copt
- un plic zahăr vanilat
- un vârf de cuțit de sare
Pregătire:
- găsește tava de copt și clătește-o de praf
- pune stafidele la înmuiat în lapte
- topește untul şi închide focul
- separă albușurile de gălbenușuri (după ce ai spălat ouăle înainte de a le sparge)
- bate gălbenușurile cu zahărul
- bate albușurile spumă, adaugă sarea
- presară praful de copt și zahărul peste făină
- pune făina și untul peste gălbenușuri amestecând ușor cu un tel
- pune stafidele cu laptele şi amestecă până obții o compoziție omogenă
- adaugă albușurile amestecând ușor
- verifică că nu ai uitat niciun ingredient
Preparare:
- pune hârtie de copt în tavă clătită de praf
- toarnă compoziția
- pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 60 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu